søndag 26. juni 2011

Bananlapper

Hva gjør du når du har et par godt modne og flekkete bananer i fruktkurven? Faren er stor for at den blir liggende til den får enda en svartere nyanse, og skifter bolig til bosspannet (eller "søppelbøtta" som det heter utenfor Bergen...)


Vel, det er det slutt på nå! For disse bananene er hva du trenger for å lage bananlapper! De er gode å spise som de er, eller sammen med is eller syltetøy.

Oppskrift:
2 bananer
2 egg
1/2 ts kardemomme
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 ss sukker
litt melk
litt mel


Mos bananene sammen med egg, sukker, kardemomme, bakepulver og vaniljesukker med en stavmikser. Ha i litt mel og litt melk til det blir en halv-rennende konsistens, litt tykkere enn vaffelrøre. Hvis du vil kan noe av melet gjerne være grovt, men lappene kan bli litt tørrere da. 

Stek lappene på medium varme i stekepannen, gjerne med litt smør eller margarin. Stek tre eller fire av gangen. Stek på begge sider. Smaker veldig godt med is eller syltetøy!



8 kommentarer:

Daisy sa...

God idè! Ja, mine bananer havner oftest i søpla til slutt, så dette skal jeg huske på neste gang!

-Silje

GryNoKa sa...

Tror jeg må lage sånne til barnebarnet mitt. : )

Bjørnar Waage sa...

Kuleste blogkonseptet så langt... Veldig bra.. :D Stop innom min om du vil www.matlidenskap.com

pepperkverna sa...

Fantastiske apestreker som vanlig.......Hege

Monkis sa...

Bjørnar, kult at du liker konseptet mitt :-) Bra blogg du har også, skal definitivt se mer på den!

Og Hege, tusen takk! Det begynner å bli en stund siden forrige apestreker!

Gry: Ja, disse er veldig barnevennlige. Du kan sløyfe vaniljesukker hvis du ikke vil ha de så søte!

Monkis

ina sa...

2xIna har startet http://www.matbloggsentralen.blogspot.no
Hvis du har lyst at din matblogg skal være med, send oss en mail eller legg igjen en kommentar på bloggen!
Velkommen!

kontakt@superkokken.no sa...

God idé for bananer blir fort brun, særlig på sommeren.
Takk for oppskrift og beste hisen fra Superkokken :-)

Nordingården sa...

Heja Monki, det ser fantastiskt gott ut, tack för alla goda recept med humor! Mari.