søndag 19. desember 2010

Sitron- og ingefærkaker


Denne go'biten fant jeg på Tine sin iPhone-app, da jeg var på jakt etter julekaker med sitron og ingefær, en deilig kombinasjon. Heldigvis ble det vellykket!

Du trenger:
Ca 15-20 mandler
100 g smør
1 dl sukker
1 ts malt ingefær
revet skall av en sitron
1 ss lys sirup
2.5 dl mel
1 ts bakepulver

Grovhakk mandlene. Resten av ingrediensene blander du i en food processor. Kjør til du har en deig, men ikke for lenge.

Strø litt mel på bordet, og kna de hakkede mandlene inn i deigen.


Del deigen i seks deler, rull dem til fingertykke pølser, som du trykker lett ned med fingrene. Legg dem på bakepapir på en stekeplate og stek på 175 grader i 10-12 minutter.

 Når de er ferdig skjærer du dem i biter på skrå. Når de fremdeles er litt varme og myke er det enklest.


God jul og spis godis med god samvittighet!

3 kommentarer:

swimzy sa...

Høres ut som gode kaker:)

n o r d i n g å r d e n sa...

Ljuvliga kakor Monkis, du har väl nya inlägg på G, vi älskar dig lilla apa!!!! Mari.

Kaspara sa...

Heisan Monkis
Lillefetteren takker og bukker og synes apekatten her var veldig fin.
Lille fetter er hjemme fra skolen med feber og har vært det en uke.Nå satser vi på å bli friske til vinterferieuka. Reiser til Danmark på tirsdag.
Håper dere har det fint!
Ha en strålende dag! Her i Sandefjord snør det i dag.
Klem fra Kaspara og Ludvig