lørdag 27. februar 2010

Pai med kylling og asparges

Drømmer du om sommer? Piknik i parken eller sommerfest i hagen? Da er pai tingen å lage!
Du kan ha praktisk talt hva som helst i en pai, men denne er en klassisk kylling- og aspargespai.


Oppskrift:
  • 300 g kyllingfilet
  • en bunt asparges
  • en bunt persille
  • en halv pakke cherrytomater
  • 1 ts timian
  • 1 ts rosmarin
  • 1/2 ts paprikapulver
  • salt & pepper
  • 2 hvitløksbåter
  • 3 ss olivenolje
  • 3 egg
  • 2 dl fløte
  • en pakke paibunn eller butterdeigplater

Skjær opp kyllingen i små biter og mariner i timian
rosmarin, paprikapulver, 2 grovhakkede hvitløksbåter, 3 ss olivenolje i en times tid.


Knekk av nedre del av aspargesstilkene, skjær de opp i mindre biter og stek dem raskt i en panne noen minutter, og legg til side.

Stek kyllingen, ta ut hvitløksbåtene etter steking.

Lag paibunnen slik det står på pakken, eller lag bunn av butterdeig.


Visp sammen 3 egg, 2 dl fløte, litt timian og persille.
Få tak i tre egg...

...knekk dem i en bolle...

...og visp inn 2 dl fløte

Krydre med salt og pepper.
Bland dette sammen med aspargesen og kyllingen, og hell det hele over den bunnkledde paiformen. Pynt med aspargestoppene og halve cherrytomater.

Stekes på 200 grader i 40 minutter.


3 kommentarer:

Frida sa...

Jeg har en utfordring til deg på bloggen min :o)

Unknown sa...

HAHAHAHA, så fantastisk! Jeg liker deg Monkis. Og du må virkelig ha hønetekke for å overtale henne til å gi deg tre egg!

Monkis sa...

Haha, ja særlig når jeg bruker kyllingkjøtt i paien...