lørdag 4. oktober 2008

Cous cous med melon, pære og kjøttkaker

Dette er en skikkelig ganeteaser!

Tenk dere en couscous iblandet honningmelon, pære, tomater, mynte og krydder, sammen med hjemmelagde kjøttkaker, med en saus / dipp av yoghurt og sitron. Søtt, syrlig og krydret i perfekt balanse.

Dette trenger du til fire sultne personer:
Kjøttkaker
2 pk kjøttdeig
2 egg
2 ss potetmel
1/4 løk, hakket
1 fedd hvitløk
salt, pepper, cous cous-krydder, chilikrydder, oregano etc etter smak.

Cous cous
350 g cous cous
5 dl kokende vann
1 ts smør/margarin
salt og pepper
cous cous-krydder (fåes i bedre butikker)
1/2 honningmelon
2 pærer
10-15 cherrytomater
en bunt fersk mynte

Saus
En boks yoghurt naturell
Skallet og saften av en sitron

Her finner du en enkel og printbar versjon uten bilder

Begynn med å røre sammen alt til kjøttdeigen og form til passe store kjøttkaker som du steker på medium varme. Jeg fikk 14 kaker. Mens de godgjør seg kutter du opp godsakene til couscousen.



Melon, pære skjæres i ternininger, chreeytomaten i to. Myntebladene hakkes grovt. I den opprinnelige oppskriften jeg rev ut av Dagbladet i sommer, var det mango og rødløk i stedet for pære og cherrytomat, men dette er en oppskrift der mange ting, så lenge det er litt sødne i det, er bra å ha i.



Cherrytomatene er også morsomme å leke med, synes jeg :)


Pærer og melon skjøres i omtrent like store terninger. Husk å skrelle frukten først!


Mmm. Dette både lukter og ser godt ut! Nå mangler bare cous cous og yougurtsausen.
Yoghurten er lett å lage. Rasp sitronskall og skvis saften av en sitron i yoghurten. Smak til med salt og pepper. Easy peasy, lemon squeezy!
Til slutt koker du cous cous. Kok opp 5 dl vann som du heller på couscousgrynene. Tilsett en ss smør og la det hele svelle i fem minutter. Deretter blander du det med melon- og pæreblandingen.

Bon ape-titt!

Ingen kommentarer: